neděle 24. ledna 2010

111. den - podbití přesahu střechy

I v těchto mrazech se dá krátkodobě něco dělat venku - tentokrát jsme se vrhli na podbití přesahu střechy. Palubky natřeme až bude tepleji přímo na místě, vidím to jen na bezbarvý lak. Jako pomocný nosný rám pro podbití jsme použili rozřezané staré okenní rámy.




5 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Krásný domek, obdivuji co vše jste udělali sami! Mám dotaz, jak jste ukončili pod podbití odvětrávací mezeru z fasády. Nezkazí se podbitím komínový efekt a účinnost mezery?
Děkuji FM

Stavař řekl(a)...

tak odvětrávací mezeru jsem nechali volně otevřenou - viz tato fotka: http://1.bp.blogspot.com/_Xyx9ujuASJo/S1wNZwvneYI/AAAAAAAAApY/M9vB49iRmYU/s1600-h/Fotografie047.jpg
On ten komínový efekt - zespoda není jak nasávat, natvrdo jsme spodek zabednili lištou (hlodavci). Ona dřevěná fasáda není dokonalá, sem tam vypadnul suk, někde v je v návaznosti palubek mezera-čili fasáda sama o sobě propouští vzduch do provětrávané mezery, takže v pohodě. Kdybychom měli fasádu klasickou probarvenou omítku chycenou na slabém EPS, to by byla jiná.

mrik řekl(a)...

Nedávno som objavil tento webblog a veľmi ma inšpiroval k výstavbe niečoho podobného, len s pultovou strechou. Mohol by som poprosiť o zaslanie rozpočtu? mrik77(zavináč)seznam(bodka)cz
ďakujem.

Anonymní řekl(a)...

v konecnom dosledku pekna stavba, s mnohymi zakladnymi chybami a zbytocnymi predrazenymi rieseniami, co je pochopitelne, nakolko drevostavby v cesku a slovensku su v zaciatkoch.

Hodne zdaru v zdokonalovani technologii a nech vam to nadsenie vydrzi.

Jana Ch. řekl(a)...

Dobrý den,
nevím, jestli ještě stále chodíte na váš blog ´(který je fakt super).
S přítelem jsme si postavili na samotě malý domek, na kterém ale toho pořád dost chybí. Předloni bohužel zemřel a já tu zůstala sama. Tudíž i s financema je to horší. Jsem ale ženská, která toho dost zvládne sama :-D. Chtěla bych se vás zeptat, je možné dát palubky přímo na OSB desky (je jima obitý celý dům) nebo je potřeba ještě něco? A musí to být palubky, nemohly by to být desky koupené na pile?
Otázek mám tedy víc, ale uvidím, jestli sem vůbec ještě chodíte, přece jen je to už dlouho od doby, co jste svůj domek dodělali.
S pozdravem Jana