sobota 10. října 2009

101-104. den - radiátory,jímka, oplocení

Radiátory v celém domě jsou připojeny - typ Jasmína od firmy Boki. Přímotop jsem zavrhl na začátku, zde je zastoupena i sálavá složka tepla. V hlavní místnosti 2kw, v pokojích jsou o výkonu 750 a 1000W. V koupelně bude 600W žebřík s infratopidlem.
Na pozemku také proběhly finální terénní práce bagrem - jímka je zahrnuta, k domu je opět navezena další hlína (za rok navážka u patek domu klesla tak o 5cm), zahrnuta je i vodovodní přípojka s vodoměrnou šachtou.
Včerejšek byl ve znamení stavby oplocení - jelikož hranice je kolem dokola dlouhá přes 130m, zavrhli jsme klasický plaňkový plot nebo pozink. pletivo (vzhledem k dřevostavbě). Nakonec vyhrál klasický farmářský plot - dřevěné kůly (původní sloupy el. vedení) jsou zapuštěné v zemi (na spodu kůlu drenáž, kůl je dokola uhutněn kameny), výplň jsou jednoduchá prkna z pily, která ještě natřeme.


7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Stavaři, tak to vypadá, že se už brzo nastěhuješ. Doufám, že nám to půjde taky tak rychle jako tobě, já zatím stavím kadiboudu, možná do vánoc stihnu patky visí to na tom kdy bude hotovej projekt. Prosím tě, jak seš spokojenej s podlahou, máš tam ty 16cm vysoky tramy a patky cca 3m od sebe že jo? netřese se podlaha když po místnosti chodíš? Mě se zdá těch 16 málo, ale jestli to funguje tak je tam dáme taky. Čau Martin

Stavař řekl(a)...

Přesně tak, 16cm trámky a 3m od sebe. Když chodím po místnosti - třeba více lidí na jednom místě, je cítit pohyb podlahy. Plovoučka to roznese, kdyby bylo třeba PVC bylo by to horší. Teďka bych podlahový trámky (16x5cm) daleko více provázal k sobě (my jsme je provázali v polovině: http://1.bp.blogspot.com/_Xyx9ujuASJo/SYs4dx0wZ3I/AAAAAAAAAWA/-mAp5MnFF_o/s1600-h/IMG_0463_resize.JPG)- čili provázal bych je k sobě jako šachovnici a nebo bych jako finální vrstvu dal 4cm anhydrit.

Anonymní řekl(a)...

Nazdar. Zajímalo by mě cenový rozpočet stavby a celkový počet odpracovaných hodin. Tedy pokud si to eviduješ. Dík za odpověď. Dalibor

Stavař řekl(a)...

Nazdar Dalibore, na začátku jsme si vytyčili, že se musíme vejít do 1 milionu-tím myslím materiálově, nikoli odměna lidí.Počet dní je vidět z nadpisů příspěvků - nyní jsme kolem 105.dne, průměrně ve 2-3 lidech. Ještě pár dní (venkovní pilířek elektro,okapy a podbití přesahu střechy) a je hotovo.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den
pokud se podívám po čase na Váš výtvor, tak musím říci, že se Vám to povedlo ... určitě s ohledem na Vaši praxi nestavaře a nemanuelně pracujícího člověka, atd. i s ohledem na časový výkon Vaší prace ... určitě bych se ale nepouštěl do rad jako třeba 16cm výška podlahy, což je blbost z pohledu statiky i tepelné izolace ... opět vidím, že s dodržování projektu jste si nedělali moc hlavu :-( bohužel ... Projektant - už jsme přece jen nějakou dřevostavbu nakreslil a prostavil

Stavař řekl(a)...

Anonyme špatně čtete, podlahové trámky jsou 16 cm, ale pod nimi je 16 cm rošt a ještě 5 cm izolace - celkově je v podlaze 37 cm izolace.

michal řekl(a)...

Super práce. Nás čeká oplocení letos. Ale budeme dávat klasické plotové dílce 3D. Koupili jsme vloni pozemek (ano, i v tuhle dobu se kupují pozemky za normální ceny) a letos bychom chtěli začít s kultivací. Jen si tam chci nechat nářadí, tak to chci alespoň základně oplotit. Navíc si tam lidi dost často zkracují cestu, tak nepotřebuju, aby mi tam courali.