neděle 25. dubna 2010

Dřevěná terasa I

Počasí konečně dovolilo a my jsme se vrhli na stavbu dřevěné terasy. Díky klesajícímu terénu bojujeme se slušným převýšením-základem jsou 2 pětimetrové trámy (16x16) souběžně s dřevostavbou. První u domu je pevně spojen se zemí, stabilita druhého je obstarávána 9 trámky 10x12, na které přijde již finální podlaha.
Všechny spoje jsou hřebíkové, oba trámky jsou shora přikryty nepromokavou textilií - dřevo je už trochu vyschlé a popraskané, nechtěli jsme aby se do něj dostala voda.

V příštím příspěvku se podíváme na pokládku podlahových prken.




4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Dobrý den

Chtěl bych se zeptat jak jste na tom s rozpočtem, kolik jste zatím prostavěli v materiálu?

Díky

Radek

Stavař řekl(a)...

Zdravím vás - už jsem to tady někde psal - materiálově je na stavbě za milion (včetně terasy). Práce do toho započítaná samozřejmě není.

Anonymní řekl(a)...

Hezký den,
Celé sem to tu pěkně pročetl a z úžasem závidím.Vrátím se k těm radiátorům ¨kde se dají sehnat ,tento tip sem ještě neviděl.Ten jeden vytopí celý obyvák?? Můžete mi prosím písnout na email sedlacek.lib@seznam.cz a podělit se o zkušenost.
Děkuji

Stavař řekl(a)...

Zdravim vas - zkušenosti s vytápěním pozitivní. Opravdu drží teplo i když vypne na hodinu tarif, takže pohoda. S akumulací tepla v dřevostavbách je problém, tohle je určitě plus. S vytopením místnosti není problém (výkon topidla je větší než tepelná ztráta místnosti), navíc máme v záloze ještě jednu zásuvku spínanou HDOčkem, čili můžeme umístit ještě jeden kousek pro případ, že by jeden nestačil. Jinak je to značka Boki, konkrétně Jasmína: http://www.bokigroup.cz/produkty/electric/hlinikove-otopne-teleso-jasmina/ a kupoval jsem je ve firmě EKOEKOTOP v Mělníku (http://www.infratopeni-ekoekotop.cz/)