středa 25. března 2009

60-62. den - koupelna, malování, plovoucí podlaha

Pokročili jsme především v koupelně - obklady jsou z 80% hotovy, nyní obložíme záchod, umístíme sprchový kout a bude na řadě dlažba. Další fotka je z vybetonovaného gruntu pro opěrnou zeď - zrovna jsme se trefili do nepříznivého počasí:-(
Třetí fotka s "jezírkem" v popředí - jezírko představuje budoucí jímku. Hladina spodní vody je ale vysoká, budeme řešit v dubnu.
Další detail - prostup odpadu z kuchyně ven. Dům má 2 prostupy podlahou, ten v koupelně jsme si popsali minule, zde je prostup vyzděn klasicky z cihel (komínek), kolem odpadu odřezky z plechu a zbytků obkladů.
Taky k nám naposledy zavítali instalatéři, zapojili záchod a bojler (pod bojlerem výstup na pračku).
A poslední série fotek a práce na včerejší odpoledne - vyklidili jsme hlavní místnost, 3x vybílili strop a 1x stěny (zde přijdou ještě 2 vrstvy tónovací barvy) a vrhli se na pokládku plovoucí podlahy (tloušťka 8mm,tvrdost 32, dekor zebrano).




středa 18. března 2009

59. den - SDK, obklady v koupelně

Tak nejdříve rest z minula ohledně ostění oken - používáme klasické PVC lišty, do kterých se vloží deska, druhá strana se přikotví k CD profilu. Vnější rohy samozřejmě ALU.
Další foto je již z koupelny, došlo již k obkládání stěn a k sestavení sprchového koutu.



úterý 17. března 2009

58. den - opět SDK:-)

Sádrokartonové stěny a příčky jsou již skoro kompletně zaklopeny a 2x zbroušeny. Strop v koupelně jsme již 3x vybílili, zítra budeme usazovat sprchový kout, od něho se začně obkládat.
Na první fotce vidíte usazený záchod,zaklopení SDK přijde poté, co instalatér připojí k WC přívod vody-vpravo.
Na dalších fotkách už jen broušení zbytku stěn, některá místa už dostávají poslední supefiniš vrstvu, po které přijde penetrace a malba.


pondělí 16. března 2009

57. den - SDK ostění oken, usazení WC

Opět začínáme třídenní blok prací na dřevostavbě - foto doplním zítra.
Dnes došlo k usazení závěsného WC, dotmelení druhé vrstvy po celém domě a také zaklopení sádrokartonem u ostění oken. Zde jsme použili klasickou PVC zakončovací lištu připevněnou k rámu okna, v které je vsazena SDK deska. Vnější rohy jsou zpevněny klasickou ALU lištou.
Jinak doufáme, že během následujících tří dní už skoncujeme s tmelením a napenetrujeme stěny a stropy, v koupelně je v plánu hodit obklady na zeď+usadit sprchový kout.

pátek 13. března 2009

56. den - SDK

Tak poslední příčka hotova, všude je již druhá vrstva tmelu, která čeká na zbroušení. Nyní si dáváme do konce týdne oddech, příští týden chceme dofinalizovat spáry na SDK, ostění oken a vše napenetrovat pro malování. O víkendu koupíme obklady, které přijdou na své místo také příští týden.

čtvrtek 12. března 2009

55. den - příčky

Dnešní den jsme se vrhli na příčky v pravé části domu, vše hotovo, zbývá už jen jedna příčka mezi pokoji. Zaklápěli jsme rovněž v koupelně impregnovaným sádrokartonem a samozřejmě stále broušení, druhá vrstva tmelu bude následovat zítra.

středa 11. března 2009

54. den - opět SDK

Opět pokračujeme se sádrokartonem. Dneska jsme dotmelili všechny stěny i stropy (první vrstva) a stihli jsme i broušení jedné stěny. Pěkně nudná práce, pohráli jsme si k večeru alespoň s koupelnou - parotěska s prostupy nainstalovány.
Zítra bychom se rádi vrhli na příčky; tmelení a broušení bude pokračovat.



neděle 8. března 2009

53. den - SDK+tmelení

Na prvních fotkách vidíte detail prostupu kanalizace a vody do domu - plastová nádoba spojující výkop a spodní plech záklopu je vyplněná drceným polystyrenem, střepy a nakonec betonem. Samotná izolace zbytku podlahy včetně záklopu už byla maličkostí. Také jsme se pustili do prvního tmelení SDK desek, uvidíme jaký bude výsledek po zaschnutí tmelu (používáme mimochodem samolepící skelnou pásku). Hlavní místnost má již kompletní stěny z SDK, pravá část domu čeká na příčky, které budou na programu příští týden.
Z dalších větších akcí nás samozřejmě čeká střecha - kanadský šindel (červená bobrovka) - zde si musíme počkat na trochu příznivější teploty, vidíme to na duben. A samozřejmě dřevěný obklad fasády - rozhodli jsme se pro modřín, palubka bude 22mm silná, vzor tatran a vše bude z místní pily.

pátek 6. března 2009

51.+52. den - vodoinstalace, SDK

Konečně se dostavili vodoinstalatéři a provedli rozvody vody a odpadu. Díky založení na patkách jsme jednoduše odkryli poslední část podlahy, která dosud byla jen zaklopena zespoda a pohodlně dle aktuálních potřeb jsme vyšli s odpadem i vodou ven do připraveného výkopu. Nyní konečně můžeme pokračovat v koupelně. Detail prostupu podlahou hodím na blog zítra, potenciálně slabé místo bylo nutno izolovat (pod domem je mimochodem stále zmrzlá půda) a zároveň zabezpečit proti vstupu hlodavců (použil jsme střepy skla a beton).
Na třetí fotce můžete vidět práci na SDK konstrukci hlavní dělící příčky. Zbytečně jsme zde použili parotěsku, nicméně díky absenci OSB záklopu byla konstrukce z UD a CD profilů nestabilní. Museli jsme pod přímými závěsy CD profilů zpevnit částmi OSB desek.
Poslední dvě fotky jsou z dneška - stihli jsme ve 3 lidech připravit konstrukci a zaklopit SDK deskami 16m stěn. Na čtvrté fotce jistě pozorujete profily více u sebe - zde bude napojení příčky mezi pokoji.