neděle 8. března 2009

53. den - SDK+tmelení

Na prvních fotkách vidíte detail prostupu kanalizace a vody do domu - plastová nádoba spojující výkop a spodní plech záklopu je vyplněná drceným polystyrenem, střepy a nakonec betonem. Samotná izolace zbytku podlahy včetně záklopu už byla maličkostí. Také jsme se pustili do prvního tmelení SDK desek, uvidíme jaký bude výsledek po zaschnutí tmelu (používáme mimochodem samolepící skelnou pásku). Hlavní místnost má již kompletní stěny z SDK, pravá část domu čeká na příčky, které budou na programu příští týden.
Z dalších větších akcí nás samozřejmě čeká střecha - kanadský šindel (červená bobrovka) - zde si musíme počkat na trochu příznivější teploty, vidíme to na duben. A samozřejmě dřevěný obklad fasády - rozhodli jsme se pro modřín, palubka bude 22mm silná, vzor tatran a vše bude z místní pily.

4 komentáře:

Mary řekl(a)...

Dobry den,sleduji Vasi stavbu od zacatku a chystam se pristi rok stavet drevostavbu.Chtel bych Vas poprosit, jestli by Vam to nevadilo,o doplnovany cenovy rozpocet stavby.Drzim Vam palce :)
Marian

Stavař řekl(a)...

Tak přesnou kalkulaci nevím jestli zveřejním, každopádně rozpočet (materiálový) máme do 1 milionu Kč a do toho se vejdeme. Samozřejmě bych měl ocenit práci lidí na stavbě (vesměs na tom děláme s rodinou či známí) včetně spousty dní přípravy (technická příprava, výkresy apod.) - to zde zahrnuto není.
Co pro vás můžu udělat - kdybyste měl cestu kolem Jičína, můžete se zastavit na stavbě a můžeme dát řeč konkrétně. A ještě něco: pošlete mi svůj email, hodím vám do mejlu XLS - 40 položkový rozpočet stavby dřevostavby, o které jsem kdysi uvažoval. Kvalitní rozpočet včetně časového harmonogramu je základ, předejdete pak překvapením.

Mary řekl(a)...

Dekuji za bleskovou odpoved a tady je muj mail. marian.zavada zavinac seznam.cz.Jeste jednou diky za Vas cas.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,,
Začínám stavět také svépomocí dřevostavbu. Vaše práce se mi moc líbí. Prosím též o zaslání rozpočtu..
Díky martinjor@volny.cz