středa 23. července 2008

9. den- kotvení roštu, kompletace stěn

Dnes ráno jsme se vrhli na kotvení základové roštu chemickou kotvou.Nejdříve jsme museli opět rozšířit díry v trámech, protože se zase zatáhli (měkké dřevo).Naši chemickou kotvu Munso (540 Kč) jsme ale nemohli dostat ven-pistole se hned odporoučela. S vyreklamovanou novou tubou a pistolí druhý extrém,hmota tuhla již v mísícím se náhubku. Překvapovala nás také rychlost tuhnutí-v jednom segmentu jsme kotvili 3 díry (10cm v betonu), po vyplnění všech 3 už první téměř ztuhla. Takže poměrně rychlá práce ve 2 lidech, do díry skrz trámek přišla vždy závitová tyč, kterou jsme řezali na místě.

Odpoledne jsme se pustili do kompletace dvou kratších stěn. Připravili jsme si základový práh a pozednici a zakreslili na ně souměrně umístění stojen, které jsme poté začali navrtávat. Používáme šrouby Rapid 2000 (Hrabánek-šrouby netřeba zmiňovat). Díky své konstrukci-především že mají TORX hlavu je to brnkačka, však shlédněte video. Do každého trámku přišly 4 šrouby (2 dole a 2 nahoře,vrtané pod úhlem).AKU vrtačky nevydrželi,klasickou vrtačkou naprostá rychlovka.

Dali jsme tedy dohromady obě kratší stěny-ve 4 lidech práce na 3 hodiny (včetně zakrácení materiálu). Zítra se vrháme do zbývajících dvou stěn, již si připravuji na víkend vazbu:-)








Žádné komentáře: