čtvrtek 24. července 2008

10.den - vztyčení zbývajících stěn

Dnes jsme zkompletovali severní a jižní stěnu, každá stěna se skládá ze dvou dílů (7+5,5m), ve 4 lidech a připraveném materiálu práce na 5 hodin. Počasí nám nepřálo, stihli jsme poté již jen probít spoje a trochu zavětrovat. Zítra nás čeká konstrukce vazby.





2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

To je bomba. Podobnou technologií jsem si postavil chatku a uvažuji o stavbě obdobného domu s pultovou střechou. Bohužel jsem neuspěl u žádného z projektantů a všichni mi doporučovali klasickou zděnou stavbu. Tu nechci a věřím, že si postavím lehkou dřevostavbu na betonových patkách. S nadšením budu sledovat průběh výstavby a přeji mnoho úspěchu. Bylo by možné získat emailovou adresu a přes ní kontakt na Vašeho projektanta ? Jsem z okr. Rychnov n. Kn. a mám rovněž svažitý jižní pozemek s převýšením půl metru na třech metrech. Opravdu jsem nadšený, že jsem tyto stránky dnes našel.

Stavař řekl(a)...

Zdravím vás. Pultová střecha byl můj sen, když vidím manipulaci s kleštinami a vazníky, dodnes proklínám stavební úřad, že mi to nepovolil.
Projektant - využil jsem služeb pana Menouška společnosti A-styl, můžete ho kontaktovat ohledně projekce. Vzhledem k ostatním projektantům má přímo firmu, která dělá dřevostavby, takže co se technologie brnkačka. Bohužel nám ve finále spolupráce drhla co se struktury projektu týče a byl mi vrácen ze stavebního úřadu (projekt pro ohlášku má jinou strukturu než pro stavební povolení, chyběla část statiky).
Kdybyste měl cestu kolem Jičína, můžeme dát řeč na místě - to platí i pro ostatní čtenáře tohoto blogu. Můžete mne kontaktovat i na mejlu servis242424(zavinac)centrum.cz