pátek 3. července 2009

85.-86. den: vnější zárubně, skříň, grunt pro příchozí komunikaci

Jak jistě vidíte, chýlíme se do finiše. V hlavní místnosti je již tak jak má být, druhá fotka směřuje do chodby - zárubně jsou již všechny osazeny, v chodbě vyrostla vestavěná skříň - v levé části bude schovaný a zaizolovaný bojler, pod ním pračka, vpravo bude úložný prostor. Další fotka je do koupelny - na 1,15m prostoru mezi sprchovým koutem a zdí se vešla skříňka s dvěma umyvadly. Opět naše vlastní práce.
Venkovní práce neustávají, na pořadu dne byl základ pro příchozí chodník od parkoviště ke dveřím.



5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Dobry den, zajimalo by me, jak jste vyvedli rozvody elektriky z podlahy. Na fotkach to vypada, ze kabely jdou dilatacni mezerou mezi podlahou (OSB) a stenou (OSB). Jak jste ale vyresili parotesnost ve spodnich rozich a prostup kabelu skrz parotesnou folii. Diky, at se dari. Jirka

Stavař řekl(a)...

Ano je to skoro tak - rozvody elektriky konkrétně v podlaze šly pod podlahovými trámky a vyšly ven přímo v příčce, kde bude rozvaděč. Obdobně s přívodním kabelem.
Parotěsnost - vše je slepeno oboustranou parotěsnou páskou, včetně všech prostupů kabelů do místností.

Unknown řekl(a)...

Ahoj, chtěl jsemse zeptat zda jsi už namotoval tu rekuperační jednotu (kdysi jsme si tady na to téma psali), případně jestli nemáš nějaké fotky. Díky : Ať se dílo daří. Tom

Stavař řekl(a)...

ahoj, rekuperační jednotka čeká teprve na objednávku, nyní v průběhu prázdnin ji tam vsadíme. Foto samozřejmě bude.

Anonymní řekl(a)...

Nazdar Stavaři, před pár dny jsem objevil tenhle užitečný blog. Na jaře začínám stavět hodně podobný dům u Plzně, zatím řešíme projekt. Nikde jsem se nedočetl jestli jste konstrukci dělali z čerstvého, nebo sušeného řeziva. Pokud ze sušeného, kolik jste dali za kubík? Dík za odpověď. Budu dál sledovat jak vám to odsejpá. Martin.