neděle 3. května 2009

67-68. den: Koupelna, malování

Během tohoto týdne jsme mimo dodělání základů opěrné zdi s drenáží pokročili v koupelně, kde je závěsné WC obloženo a usazen i sprchový kout. V koupelně ještě zbývá něco málo obložit na stěnách, ale hlavně dlažba - na OSB desky nikoli běžným lepidlem, ale lepidlem Ceralastic od Mapei. Jelikož jsem ho nesehnal v Hornbachu ani OBI, použil jsem tzv. adhézní můstek, roztok, který vytvoří speciální vrstvu, na kterou již flexibilní lepidlo chytne.
Jinak jsme opět malovali, 2 menší pokoje jsou již komplet hotovy, hlavní místnost má již strop finální, stěny přijdou do barvy.
A také nám už přišly dveře, jakmile bude položena dlažba v koupelně a na chodbě, přijde jejich čas.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Preji hezky den, rad bych se zeptal na nekolik otazek, jak jste vyresili vlhkost dreva. Meli jste jiz vysusene a impregnovane drevo nebo jste staveli z mokreho a dodatecne impregnovali (po jake dobe?). Prave resim, zda koupit drevo vysusene nebo cerstve, postavit skelet nechat nejakou dobu nezaklopene vysusit a pote naimpregnovat. Take bych se rad zeptal, jak hluboko jste "zakopali" odpady a jaky by mely mit spad.
Diky za info a preju hodne stesti.
Jirka

Stavař řekl(a)...

Zdravím vás - dřevo jsme koupili čerstvě nařezané a ihned v tom týdnu použili na konstrukci stěn-dle majitele pily by totiž pěkně rychle mohly jít fošny do vrtule - nebo je nechat rok vyschnout. Takže jsme z nich ihned postavili konstrukci,v ní se nebyla možnost kroucení (impregnovali jsme 2x).Pak jsme chtěli dělat střechu,sítě a odpady-a během měsíce až dvou teprve zaklopit (čili mohlo by to dýchat)-dle historie ale byla jinačí.
Odpady-teprve nás čekají příští týden - s vodou půjdu do nezámrzné hloubky,odpady budou nad ní, takže kolem metru hloubka.Spád-jsem ve svahu,takže to půjde lehce,ale mám dojem že se doporučuje min 5 stupňů.