pondělí 19. ledna 2009

34.-36. den - vnější izolace

Rošt je tedy hotov, dnes dopoledne jsme si pohráli ještě s překlady a poladili rošt na kratších stěnách (stojny resp. latě nejsou rovné, rošt jsme "vyrovnali").
Odpoledne jsme začali vsazovat vnější izolaci do roštu a zaklopit difuzní folií. Obě stěny jsme ve dvou lidech do setmění stihli. Zítra nás čekají obě delší stěny, uvažujeme i o rychlé přípravě druhého vertikálního roštu pro odvětrávanou fasádu (vítr by si s naším dnešním dílem rychle pohrál).
Aktualizace 20.1. - dnes jsme dofinišovali horní část kratších stěn a kompletně severní stranu. Zítra nás čeká už jen jižní strana a nástup na izolaci podlahy.

Akualizace 21.1.- jižní strana je též pod difuzkou, můžete si všimnout spodního roštu bez izolace. Zde není vata z toho důvodu, protože zvenčí prostrčíme podlahové trámky. Na předposlední fotce můžete vidět detail u stěny se stojnami - při pohledu odspoda je železný plech (momentálně odkrytý, pak 16cm trám základového roštu, pak 5 cm základového pásku ke kterému jsou ukotveny stojny, pak následuje podlahový trámek 16x5 cm. Na něm bude už jen 2x OSB o síle 22mm křížem a finální krytina. Izolace podlahy tedy je 16+5+16=37 cm.
Velkou výhodou dřevostaveb je flexibilita a v případě založení na patkách jsou pak prostupy skrz podlahu radostí - na předposlední fotce vidíte zrovna odklopený plech podlahy, pod ním budoucí výkop pro odpad a vodu. Můžeme tedy kopnout do země doprava či doleva (i když vám už dům stojí) a vyříznout díru v plechu kdekoli, vše dle budoucích potřeb či doporučení instalatéra.








Žádné komentáře: